Conferință de presă cu titlul „Viitor circular: creativitate și sustenabilitate”Slănic Moldova

Pe de 21 martie, de Ziua Internațională a Pădurilor, Asociația de Artă In Context lansează proiectul  LEMN VECHI ȘI NOU la Centrala Artelor din Slănic Moldova, printr-o conferință de presă cu titlul „Viitor circular: creativitate și sustenabilitate”. Proiectul urmărește să creeze un model de economie circulară care să susțină pe termen lung activitatea cultural-educațională pentru mediu a asociației desfășurată încă din 2017. 

Târgul anual de mobilier din lemn recondiționat va promova conceptele de reciclare și refolosire a lemnului, în contextul în care România generează anual peste șase milioane de tone de gunoi menajer (conform Eurostat), o cantitate semnificativă fiind reprezentată de mobilier și țesături care s-ar putea refolosi, însă nu sunt incluse drept fracții reciclabile la operatorii de salubritate. 

Inițiativa Asociației In Context este un prim pas spre schimbarea acestei statistici la nivel regional, prin economie circulară, creativitate și antreprenoriat social, menite să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii Slănic Moldova, binecunoscută pentru pădurile și izvoarele sale minerale. Târgul anual de upcycling LEMN VECHI ȘI NOU va readuce în contemporaneitate piese de mobilier vechi colectate local, care ar fi ajuns la groapa de gunoi, sprijinind astfel protejarea pădurilor și educația ecologică a comunității. Decorațiuni și produse de artă și manufactură realizate de tineri și meșteri din Slănic vor întregi oferta târgului. 

Prima ediție a târgului LEMN VECHI ȘI NOU va avea loc între 22 - 23 aprilie 2023, la Centrala Artelor Slănic Moldova. Evenimentul este finanțat prin programul de granturi nerambursabile multianuale Comunitățile Pădurii de Maine, oferit de Fundația Pădurea de Mâine comunităților forestiere pentru dezvoltare durabilă, educație si conștientizare a importanței protejării pădurilor în contextul schimbărilor climatice. 

Conferința de presă din 21 martie îi are ca invitați pe: Daniel Armenciu, Dr. Arh. Lector Universitar la departamentul Științe Tehnice din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București; Ciprian Șipoș, Zero Waste Creative Thinker si Green Interior Designer; Adela Parvu, blogger și interior designer; Cosmin Bruma, arhitect șef al orasului Onești; Dumitru Cazan, directorul Stației de sortare a deșeurilor ECO Sud Onești; Mihai Caradaica, director executiv Fundația Pădurea de Mâine; Alina Georgiana Teodorescu, inițiatoarea proiectului In Context Slănic Moldova. Participanții vor dezbate modul în care creativitatea poate contribui la normalizarea economiei circulare și a sustenabilității ecologice.

Evenimentul se va desfășura la Centrala Artelor In Context, Strada Porumbeilor, Slănic Moldova (lângă Vila Siam)

Pentru mai multe detalii:

Contact@incontext.art;

Tel.0723352010

Previous
Previous

Vă invităm la prima ediție a Târgului anual de mobilă upcycled LEMN VECHI ȘI NOU

Next
Next

VREI SĂ SCAPI DE MOBILA VECHE?